Snídejte podle ročních období. Jedli tak naši předkové, to samé doporučuje i tradiční čínská medicína.

Stejně jako se mění roční období, mění se totiž i stravovací potřeby našeho organismu. Vyplatí se jim naslouchat. Zvlášť v přechodových obdobích, jako je právě podzim, kdy jsme více náchylní k nemocem. 

Jmenuje se Malinový flat white s růžovým pepřem a dáte si ho na celém světě pouze v gastroprovozovnách společnosti Lagardere Travel Retail. Tento nápoj vytvořila totiž naše baristka Naďa Krejčíčková a vyhrála s ním v celosvětové soutěži Lagardere Foodservice Championship 2019.

Naďa excelovala nejen s letním ledovým nápojem, byla nejlepší i s nápojem teplým. Svůj talent Naďa rozhodně nezapře. Vyhrála soutěž Costa Barista roku 2018 a její neotřelý drink uchvátil letos porotce soutěže Lagardere Foodservice Championship 2019 v Paříži natolik, že ho ocenili prvním místem jako nejlepší.

Chybí vám léto? Čerstvé plody ze zahrádky, které stačí utrhnout a mlsat? Máme tu pro vás něco, co vašemu nostalgickému rozpoložení zabrnká na tu správnou strunu. Náš křehký malinový dort.

Maliny jsou symbolem léta a ve spojení s naším křehkým máslovým těstem a vrstvičkou jogurtovopudinkového krému je to hotová letní chuťová symfonie. Na malinách jsme opravdu nešetřili. Je to lehké a sladké tak akorát. 

A je to tady – příležitost ochutnat prémiovou kávu z Etiopie byste si neměli nechat ujít. Je to událost podzimu! Kromě už tradiční kávy Mocha Italia najdete v našich kavárnách po omezenou dobu i jednodruhovou arabiku s názvem 100% arabika z Etiopie. 

Nabídka etiopské arabiky je omezená. Ochutnejte radši hned

Etiopie prostě chutná jinak. Je výraznější. A my víme, že vám chutnat bude a že se brzy vyprodá. Na rozdíl od Mochy Italia, kterou Costa Coffee nabízí tradičně, je tato káva 100% jednodruhová a 100% pouze z Etiopie. Jedná se o arabiku s distinktivní chutí, na kterou jen tak nezapomenete. Její vysoká komplexní kyselost s citronovými tóny a květinovým nebo ovocným aroma s nádechem meruněk a medu je neopakovatelná.

My víme. Vy víte. Všichni vědí. Croissant je prostě snídaňová klasika. Co když ale máte chuť na něco odlehčenějšího a zároveň se svého croissantu nedokážete tak úplně vzdát? Nemusíte se trápit dlouho. Je tu totiž náš Dánský koláček s meruňkou. Dánové to vymysleli chytře.

Naše hebké máslové plundrové těsto (tolik podobné tomu croissantovému), které tak krásně lístkuje, jsme tentokrát stočili do hnízdečka. To jsme vyplnili jemným vanilkovým krémem a navrch usadili meruňku. Hladkost krému v kombinaci s jemnou nakyslostí meruňky dokáže chuťové pohárky pěkně pohladit. A ruku na srdce – takové pohlazení potřebujeme po ránu všichni. Proto jsme každý koláček ještě posypali kousíčky čokolády.

Už víte, co mají Dánové na svých plundrových koláčcích tak rádi? Posnídejte u nás do 11 hodin Dánský koláček s meruňkou a kávou dle svého výběru za zvýhodněnou dopolední cenu.
 
Nechystáte se do Portugalska? Přijďte do Costy!
Pokud se vám sbíhají sliny, ale v nejbližší době se nechystáte do Portugalska, nasajte podmanivou atmosféru této země s naším Pastel de nata, košíčkem plněným krémem z mléka, vaječných žloutků,  cukrua skořice. Směs se krátce povaří a když zhoustne, nalije se do připraveného základu z listového těsta a vše se upeče. 
 
Pastel de nata ve snídaňové nabídce 
V Costa Coffee se nyní můžete nasnídat jako praví Portugalci, navíc výhodně. V ranní nabídce, která platí každý den do 11.00 hodin, na vás čeká Pastel de nata s kávou podle vašeho výběru za zvýhodněnou dopolední cenu.
 
Cold brew je stálicí naší letní nabídky. A s „máčenou“ ledovou kávou přicházíme i letos. Příprava je snadná. Středně namletou 100% kolumbijskou kávu v papírovém filtru vložíme do velké nádoby s vodou a necháváme louhovat celých dvacet hodin. Poté ji odfiltrujeme, silný koncentrát vychladíme a na přání dochutíme. Oproti klasicky připravené kávě má Cold brew nižší aciditu a vyšší obsah kofeinu, což se projevuje jemnější a sladší chutí.  
 
Čisté nebo s chutí ovoce?

Pokud dáváte přednost čisté chuti kávy, objednejte si Cold brew pouze s ledem, případně doplněné mlékem. Příznivci ochucených kávových nápojů si jistě pochutnají na Jahodovém cold brew. Barista smísí v shakeru kávu s jahodovým pyré a ledem, přelije ji přes led a podává ozdobenou kousky sušených jahod. Podobně připravujeme další ovocnou variantu, Maracujové cold brew. Vychlazenou kávu s maracujovým sirupem vám naservírujeme s plátkem citronu. 
 
Máte chuť na chutný a zdravý dezert, který by zároveň splnil zadání „bezlepkový“? Život bez lepku již není tak náročný jako dříve, přesto takové pátrání vyžaduje trochu úsilí. Dobrá zpráva je, že v Costě uspějete! Ať už jste celiaci, nebo si jen chcete od lepku odpočinout, jistě oceníte náš Meruňkovo-limetový řez, který vyniká svěží chutí a bohatou porcí ovoce. Základem je bezlepkový piškot, bohatě ozdobený půlkami šťavnatých meruněk, dýňovými semínky a tenkými plátky mandlí, zalitý citronovo-limetovým želé. 
 
Frost, to je jinovatka, námraza, mrazík. Frostino, to je příjemně chladivý dotek na jazyku, který osvěží tělo a mysl uondané horkem v ulicích. Zakotvěte na chvíli na ledovém ostrůvku v Costa Coffee. Dejte si Frostino. 
 
Co je základem kávového Frostina? Správně, espresso! Barista přelije šálek čerstvé kávy do kelímku, doplní ho ledem a studeným mlékem. Poté vše přelije do mixéru a dodá Frostinu trochou vanilkové báze typicky jemnou smetanovou chuť. A teď už je na vás, jakou příchuť si zvolíte. Frostino rozmixované dohladka s omáčkou ze slaného karamelu se podává s kopečkem šlehačky a křupavými karamelovými kousky. Pokud vás toto spojení nalákalo, objednejte si Frostino slaný karamel. Nebo si dopřejete raději Frostino čokoláda s oříškem, do kterého přidáváme čokoládovou omáčku a zdobíme navrchu šlehačkou a kakaovou posypkou? Nemáte chuť na kávu? Nevadí. Frostino jahoda, připravené ze studeného mléka a jahodového pyré se šlehačkou a kousky sušených jahod, je skvělá volba pro letní bezkofeinové osvěžení. 
 
Tak se nám otepluje. Chtělo by to něco osvěžujícího, lahodného a přitom povzbuzujícího, abychom překonali dozvuky jarní únavy. Ledová káva je skvělá volba. A Cold brew možná ještě o jednu kostičku ledu lepší. Tak do toho!   

Když sepřipravuje Cold brew, neprochází káva kávovarem ani se nezalévá horkou vodou. Cold brew je totiž káva máčená. Místo rozpouštění v horké vodě hraje hlavní roli dlouhá doba louhování. Jak probíhá příprava Cold brew v Costa Coffee? Středně namletou 100% kolumbijskou kávu v papírovém filtru vložíme do velké nádoby s vodou a necháváme louhovat celých dvacet hodin. Poté ji odfiltrujeme, silný koncentrát vychladíme a případně dochutíme. Myslíte si, že nepoznáte rozdíl v chuti oproti klasicky připravené kávě? Určitě poznáte. Cold brew má nižší aciditu a vyšší obsah kofeinu, což se projevuje na jemnější a sladší chuti.  
 
Je libo jahody, marakuju nebo „ryzí“ chuť kávy?
Pro milovníky čisté chuti podáváme Cold brew pouze s ledem, na přání jej můžeme samozřejmě doplnit mlékem. Pokud fandíte ochuceným kávovým nápojům, pak si jistě pochutnáte na Jahodovém cold brew. Kávu smísíme v shakeru s jahodovým pyré a ledem, přelijeme ji přes led a podáváme ozdobenou kousky sušených jahod. Chuťově zajímavé je také Marakujové cold brew. Připravujeme ho stejně jako jahodovou variantu. Nápoj smísíme v shakeru s marakujovým sirupem a servírujeme s plátkem citronu. 
 

Novinky emailom?

Získejte novinky a informace o dění v našich kavárnnách

Costa ve světě

Šálek kávy si můžete vychutnat i v těchto 30 zemích:

Costa na webu

Sledujte nás