Pistáciové oříšky, maliny a bílá čokoláda. To je chuťová kombinace, na kterou přísahá mnoho renomovaných cukrářů a šéfkuchařů: od Jamieho Olivera, přes australského šéfkuchaře s francouzskými kořeny Guillaume Brahimiho až po londýnského mistra kuchyně s izraelskými kořeny Yotama Ottolenghiho. 

My jsme ji použili pro náš unikátní exkluzivní dort, který si nedáte nikde jinde než v Costa Coffee.

Barvy, ze kterých se sbíhají sliny

Červený základ tvoří „red velvet“ korpus, který podobně jako rudý sametový koberec chystá scénu pro velké chuťové představení. To se pak odehrává v dalších čtyřech vrstvách nad ním. Začíná to červenou vrstvičkou mražených malin, pokračuje smetanovou vrstvou z pěny z bílé čokolády s pistáciovou pastou, malinovým pyré a celý příběh završuje tenká poleva z malinového pyré a zdobení z pistáciové mouky, sekaných pistácií a lyofilizovaných malin.

Ideálně kombinované chutě

Náš pistáciový dort s malinami ladí nejen barevně. Jednotlivé vrstvy jsou na sebe kladeny promyšleně tak, aby svěžest a jemná nakyslost malin doplňovala lahodnou hladkost pěny z bílé čokolády, smetany a charakteristickou nasládlost pistáciových jader.

Přejeme příjemný estetický, a hlavně kulinářský zážitek!
Arašídy a cappuccino. Kombinace tak dobrá, že vyhrála v naší interní soutěži baristů Signature Drink a my ji zařazujeme do jarní nabídky. Ochutnejte!

Soutěž probíhala mezi baristy Costa Coffee z celé České republiky. Jejich úkolem bylo připravit nejzajímavější teplý kávový nápoj. Čtyřčlenná porota nakonec rozhodla o vítězství Arašídového cappuccina. 

Arašídové cappuccino uspělo v soutěži baristů zcela logicky. Cappuccino si u nás dáváte hned po caffè latte nejraději a Češi sní v průměru skoro půl kila arašídů za rok. To je prostě recept na vítězství. 

Arašídové cappuccino je pro milovníky ochucené kávy i klasiky. 

Vymazlená příprava 

Chuťová vyváženost tohoto nápoje je dovedená k dokonalosti. Do nahřátého šálku dáme kapku sirupu s příchutí arašídové sušenky. Pak přijde na řadu pečlivě extrahované espresso. Šálek obkroužíme, aby se vytvořil kávový prstenec, a pomalu do něj naléváme našlehané sametové mléko. Díky správně ušlehanému mléku té správné teploty výsledný nápoj lehce zesládne. Tuto chuť podtrhuje ještě zcela netradiční posyp z vanilkového cukru, který tvoří zajímavý kontrast k jemné struktuře mléčné pěny. 

Bez alergenů 

Arašídové cappuccino jistě zachutná i milovníkům klasické kávy, kteří se odváží k malé změně. Připravuje se totiž velmi podobně jako klasické cappuccino. Jeho ozvláštnění v podobě arašídového sirupu a posypu z vanilkového cukru mu dodává neopakovatelnou jiskru. Arašídy jsou sice silný alergen, ale i pokud touto alergií trpíte, nemusíte mít u Arašídového cappuccina z Costa Coffee obavy. Unikátní chuťovou kombinaci si můžete dopřát i vy. 

Z rukou mistra 

Dali jste si loni Espresso cherry cola nebo Malinový flat white s růžovým pepřem? Arašídové cappuccino nese stopy stejného rukopisu. Vytvořila ho opět Naďa Krejčíčková, mladá baristka s talentem pro přípravu kávy, držitelka několika ocenění, pro kterou je káva nejen profesí, ale také koníčkem. 

Sama Naďa ke svému nápoji říká: „Při vymýšlení jsem zohlednila hlavně naše zákazníky a to, co oni samotní u nás preferují… Celkově spolu vše chuťově souzní.“
Představte si krémovou kávu zjemněnou delikátním banánovým sirupem. To je Banánové Corto. Pokud jste ještě Corto neochutnali, právě touto chuťovou kombinací můžete začít. 

Corto je jemná, a přesto silná krémová káva s mléčnou mikropěnou zdobenou technikou latte art. Jsou pro ni charakteristické dva shoty naší kávové směsi Mocha Italia, které se extrahují po dobu pouhých pěti vteřin, a tím pádem zvýrazňují chuť kávy a podtrhují její přirozenou sladkost. Banánové Corto si můžete nechat nyní připravit i ze 100% arabiky z Hondurasu.

Ochutnejte!
Co je to vlastně cookie? Koláček? Sušenka? V Costa Coffee je to teď hlavně snídaně. A veganská k tomu. Ale vegan nebo ne – lahodná čokoládová cookie s lískovými oříšky potěší po ránu prostě každého.

Náš recept na dobrou náladu: Zakousněte se do křupavé cookie, kterou jsme pocákali čokoládou a posypali nasekanými karamelizovanými lískovými oříšky, a nechte se příjemně překvapit vláčnou karamelovou náplní uvnitř. Zapijte svou oblíbenou kávou. Nechte působit.

Tuhle lahodu si můžete dávat každý den do 11 hodin za zvýhodněnou cenu.
Jako každý rok je to tady zase. Valentýn! Nebudeme vás unavovat historií tohoto svátku nebo snad popisem mučednické smrti svatého muže. Půjdeme rovnou k věci. Buďte letos náš Valentýn!

Máme za to pro vás srdce jako na dlani – tentokrát v podobě lahodné máslové sušenky necudně oděné do bílé čokolády a rozněžnělé posypem sušených malin. Doprovod té sladké mňamce dělá její věrný společník Caffè latte v primo velikosti. To vše za velmi příjemnou cenu. Uvidíte, zamilujete se i vy.

Naše srdcová srdeční nabídka je k mání od 10. do 16. února.
Vyspali jste se dneska do růžova? Co takhle dát si k tomu růžovou čokoládu? 

No ano, zvykněte si. Čokoláda se už dneska dělí na hořkou, mléčnou, bílou a … rubínovou. Tajemství výroby rubínové čokolády si všichni pečlivě střeží. Ví se ale, že za její cukrkandlově růžovou barvou stojí speciální odrůda rubínových kakaových bobů Ruby. A pak taky to, že kakaové boby se pro její přípravu nefermentují vůbec nebo jen velmi málo. Její chuť je čokoládově sladká a zároveň mírně nakyslá. Prostě lahoda.

Ano, přepisují se dějiny klasifikace druhů čokolády. Víc „in“ už být ani nemůžete, jedná se totiž o horkou novinku, která dobývá svět teprve od roku 2017. Už jste ji ochutnali? V Costě si ji teď můžete dát v podobě horké čokolády Ruby horká čokoláda. Je se šlehačkou, posypaná sušenými jahodami a brýle vám obarví narůžovo docela určitě!
Máte rádi cappuccino? Není divu. Tři složky v naprosté harmonii a stejném poměru: mléčná pěna, teplé mléko a espresso. Hmm… Vylepšit si ho navíc můžete posypem z čokolády nebo skořice. Tolik klasická definice.

Můžete se ale osmělit a posunout hranice svého vnímání různých chuťových kombinací trochu dál. Vždyť pokud pijete cappuccino, budete podle jedné z kávových typologií zřejmě patřit mezi mladé extrovertní optimisty, kteří žijí vším moderním. Vyzkoušejte:

Cappuccino slaný karamel

Chuť, které propadá stále víc lidí. Slaný karamel, to je neodolatelná kombinace slané, sladké a jemně kouřové chuti. Spolu s kávou vytvoří nezapomenutelný zážitek. Vychutnejte si cappuccino s příchutí slaného karamelu.

Kokosové cappuccino

Tropická příchuť kokosového sirupu si s kávou rozumí. Ochutnejte jednou a bude vám jasné, že cappuccino bez exotické společnosti kokosu prostě není ono.

Tak směle do toho!
Těžko si představit francouzskou snídani bez croissantu a kávy. A těžko si představit Costu bez výhodné ranní nabídky. Tato rovnice nám dohromady dává dva báječné máslové minicroissanty dle vašeho výběru v doprovodu kávy za úžasnou cenu. Protože právě tohle roční období si žádá posnídat něco vydatnějšího.

Kávu si dejte podle své chuti a dva minicroissanty vybírejte ze tří delikátních modelů:

- Minicroissant s čokoládou posypaný čokoládovými kousíčky 
- Minicroissant s bílou čokoládou zdobený kousky bílé čokolády
- Minicroissant s pudinkovou náplní a posypem z křupavých lískových oříšků

Věřte, že až se zakousnete do této tradiční snídaňové lahůdky a zapijete ji teplou kávou, svět se bude zdát voňavější, i kdyby se venku všichni čerti ženili. Zvýhodněn nabídka platí každé ráno do 11.00.
My moc rádi popichujeme. Tedy přesněji řečeno – rádi popichujeme chuťové buňky. Tentokrát jsme k tomuto účelu upekli vrstvený koláč původem z Německa, kde mu říkají Bienenstich, neboli včelí píchnutí.

A pokud váš imunitní systém zvládne smetanu nebo mandle, alergickou reakci jako po včelím žihadle byste po něm rozhodně dostat neměli. To spíš závislost! Dvě vrstvy nadýchaného kynutého těsta jsme totiž promazali pudinkovo-smetanovou náplní a vrchní vrstvu tvoří speciální karamelizovaná krustička ze sekaných mandlí.
Sníte o Vánocích bílých, Vánocích, jaké z dětství znáte, kde zněly zvon- ky saní a každé přání se v ten den splnilo vám? Stejnou vánoční pís- ničku nemůžeme dostat z hlavy ani my. Proto je tu pro vás samozřejmě i naše každoroční klasika – Perníkové caffè latte. To je klasické latte s perníkovým sirupem, dozdobe- né šlehačkou a malým perníčkem. Protože se u něj krásně vánočně rozjímá!

Novinky emailem?

Získejte novinky a informace o dění v našich kavárnách

Costa ve světě

Šálek kávy si můžete vychutnat i v těchto 30 zemích:

Costa na webu

Sledujte nás