Hrušky. Zdánlivě obyčejné ovoce, které se však ve správné kombinaci ingrediencí stává gurmánským zážitkem. Do našich zeměpisných šířek se pěstování hrušní dostalo mezi prvním až pátým stoletím našeho letopočtu, patrně spolu s příchodem Slovanů nebo díky římským legiím.

Horká čokoláda připravená na způsob cappuccina zahřeje, uklidní pocuchané nervy a urovná rozjitřené vztahy. Ať už na ni pozvete naštvanou tchýni, zamlklé pubertální dítko nebo uraženou kamarádku, buďte si jisti, že sladký nápoj odvede svou práci. Rozpuštěná pravá belgická čokoláda se 70% obsahem kakaa korunovaná jemnou mléčnou pěnou posypanou čokoládovými hoblinkami nenechá nikoho chladným.

Když 29. května tohoto roku zvítězil Matyáš Svatoň ve finále národního kola soutěže Barista roku, asi netušil, že tato trofej nebude letos jeho poslední. Přísnou porotu národního kola zaujal ristrettem s kardamomem, teoretickými znalostmi i zběhlostí v technice latte art.

Také jí nemůžete odolat? Možná jste čokoholici. Používejte k ukojení své závislosti jen kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa, ať už nalámanou na čtverečky nebo rozpuštěnou v šálku.

V průběhu celého července můžete využít jedinečné možnosti a získat cooler dle Vašeho výběru s 50% slevou! Stačí se přihlásit do věrnostního účtu, stáhnout si voucher, vytisknout a ten poté předložit v kterékoliv kavárně Costa Coffee v ČR. Akce platí do 31.7.2014.

Ještě nemáte věrnostní kartu?

Požádejte si o ní v jedné z našich 27 kaváren po celé ČR.

Doslovný překlad sice sděluje, že za slovy „panna cotta“ se skrývá „povařená smetana“, přesnější by však byl „smetanový sen“ či „smetanový polibek“. Lehký vychlazený dezert připravovaný tradičně ze směsi smetany, cukru, vanilky a želatiny, pochází původně ze severní Itálie, z oblasti Piemonte, odkud se jeho věhlas rozšířil do celého gurmánského světa.

Víte, jak se u nás připravuje ledové latte? Barista rozmixuje po rychlé extrakci dva shoty (dvě dávky) kávy s ledem, takže vznikne ledová kávová tříšť, kterou posléze nalije do sklenice studeného mléka s ledem.

Zavřete oči a představte si malé pařížské bistro, od stolku umístěného na kraji chodníku pozorujete dění na ulici, všude kolem voní káva, číšník už vás zná, a tak automaticky nakládá na talířek vaše oblíbené kousky...

Snad nikdo by neodolal lahodně svěží kombinaci jemné bílé čokolády a nezaměnitelné chuti voňavých malin s ledovou tříští. Když se k této směsi přidá špetka vanilky, která celý nápoj provoní, nemáte šanci odolat.

Fruit Cooler, osvěžující mix letního ovoce a ledu, se letos převlékl do zelené. Zelený čaj se spojil s limetkou a mátou pro případ, že by celkové oteplování planety zdvihlo rtuť teploměru ještě výš. Svěží chladivá chuť máty daná mentolem obsaženým v jejích listech v kombinaci se šťavnatou lehce nakyslou šťávou z limety zažene žízeň i v dusném odpoledni před bouřkou.

Novinky emailem?

Získejte novinky a informace o dění v našich kavárnách

Costa ve světě

Šálek kávy si můžete vychutnat i v těchto 30 zemích:

Costa na webu

Sledujte nás