Sladíte kávu? Ne, nebojte se, není to proti pravidlům klubu pravých znalců káv. Jak řekl kávový mistr Costa Coffee Gennaro Pelliccia při své loňské návštěvě k pětiletému výročí Costa Coffee u nás, kávu je třeba pít tak, aby nám chutnala. Nemusíte ale sladit jen cukrem. Opusťte staré zvyky a vyzkoušejte caffè latte s javorovým sirupem.

Se sójovým mlékem nebo obyčejným? S dávkou kávy navíc nebo zcela bez kofeinu? A nebo s čokoládovou trubičkou či domácí šlehačkou? S naší širokou nabídkou ingerediencí můžete vytvořit tisíce a jednu kombinaci pro perfektiní nápoj dle Vašeho přání.

Těšíte se na svůj ranní šálek kávy a ani si nedokážete představit, že byste bez něj měli začít fungovat?  Cítíte, že vás káva povzbuzuje, ale možná ani netušíte, jaké složité chemické reakce se ve vás nad šálkem odehrávají. V kávových zrnech je obsaženo více než 200 látek, které ještě nejsou všechny identifikovány, ovšem již teď se ukazuje, že mají pravděpodobně na organismus pozitivní vliv. Pokud si ovšem chcete užít kladných účinků kávy, musíte zvolit kvalitní zrna, která prošla řádným zpracováním.

Váháte, co si dát k snídani? Křupavý máslový croissant z kynutého těsta vypadá tak lákavě. Možná byste se ale raději zakousli do máslové rolky plněné čokoládou. Kdyby na vás ovšem tak významně nepomrkával máslový rozinkový šnek s pudinkovou náplní.

Milujeme dobrou kávu, stejně jako vy. Těší nás, že vám ji v České republice můžeme servírovat již dlouhých pět let. Stejně tak nás těší vaše přízeň, díky níž jsme se během uplynulých let stali jednoznačnou jedničkou na náročném tuzemském trhu. Stávající síť pětadvaceti kaváren se přitom i v roce 2014 rozroste, tentokrát o dalších pět poboček.

Dokonalé sladění espressa a čokoládové chuťi s čerstvým krémovým mlékem

Ne, není to jen malé latte. Flat white znamená více kávy, méně mléka, to vše dohromady silnou a bohatou chuť určenou především kávovým milovníkům. Tento nápoj, který se rozšířil do ostatního světa z Austrálie a Nového Zélandu, se připravuje do šálku primo velikosti ze tří shotů kvalitního espressa, tedy 21 g čerstvě namleté kávové směsi Mocha Italia, extrahované 15 sekund a dolité teplým mlékem s jemnou pěnou, která vytvoří na povrchu sametově hladkou vrstvu bez bublinek.

Intenzivní chuť kávy mocha italia s čerstvým sametovým mlékem zdobené technikou latte art.

Také se trápíte s koblihami? Necháte se zlákat pocukrovanou krasavicí v pekařství, ale ať koušete, jak koušete, stále samé těsto a žádná marmeláda. A když se konečně uráčí ta trocha marmelády vykouknout z koblihy, skončí většinou na klopě saka.

Pralinkové cappucino s jemnou krémovou pěnou a čokoládovou vločkou na povrchu.

Vánoce a čokoláda patří k sobě. Od poloviny 19. století, kdy vyrobili Angličané první tabulku čokolády, zdomácněla u nás tato surovina natolik, že ji dnes považujeme za zcela běžnou. Ovšem ještě před dvěma sty let nahrazovalo v našich krajích vánoční cukrovinky, jak je známe dnes, především sušené ovoce. K jedné z nejrozšířenějších staročeských vánočních pochoutek patřila muzika, kaše ze sušeného ovoce s ořechy a strouhaným perníkem.

Novinky emailem?

Získejte novinky a informace o dění v našich kavárnách

Costa ve světě

Šálek kávy si můžete vychutnat i v těchto 30 zemích:

Costa na webu

Sledujte nás