Máte rádi cappuccino? Není divu. Tři složky v naprosté harmonii a stejném poměru: mléčná pěna, teplé mléko a espresso. Hmm… Vylepšit si ho navíc můžete posypem z čokolády nebo skořice. Tolik klasická definice.

Můžete se ale osmělit a posunout hranice svého vnímání různých chuťových kombinací trochu dál. Vždyť pokud pijete cappuccino, budete podle jedné z kávových typologií zřejmě patřit mezi mladé extrovertní optimisty, kteří žijí vším moderním. Vyzkoušejte:

Cappuccino slaný karamel

Chuť, které propadá stále víc lidí. Slaný karamel, to je neodolatelná kombinace slané, sladké a jemně kouřové chuti. Spolu s kávou vytvoří nezapomenutelný zážitek. Vychutnejte si cappuccino s příchutí slaného karamelu.

Kokosové cappuccino

Tropická příchuť kokosového sirupu si s kávou rozumí. Ochutnejte jednou a bude vám jasné, že cappuccino bez exotické společnosti kokosu prostě není ono.

Tak směle do toho!
Těžko si představit francouzskou snídani bez croissantu a kávy. A těžko si představit Costu bez výhodné ranní nabídky. Tato rovnice nám dohromady dává dva báječné máslové minicroissanty dle vašeho výběru v doprovodu kávy za úžasnou cenu. Protože právě tohle roční období si žádá posnídat něco vydatnějšího.

Kávu si dejte podle své chuti a dva minicroissanty vybírejte ze tří delikátních modelů:

- Minicroissant s čokoládou posypaný čokoládovými kousíčky 
- Minicroissant s bílou čokoládou zdobený kousky bílé čokolády
- Minicroissant s pudinkovou náplní a posypem z křupavých lískových oříšků

Věřte, že až se zakousnete do této tradiční snídaňové lahůdky a zapijete ji teplou kávou, svět se bude zdát voňavější, i kdyby se venku všichni čerti ženili. Zvýhodněn nabídka platí každé ráno do 11.00.
My moc rádi popichujeme. Tedy přesněji řečeno – rádi popichujeme chuťové buňky. Tentokrát jsme k tomuto účelu upekli vrstvený koláč původem z Německa, kde mu říkají Bienenstich, neboli včelí píchnutí.

A pokud váš imunitní systém zvládne smetanu nebo mandle, alergickou reakci jako po včelím žihadle byste po něm rozhodně dostat neměli. To spíš závislost! Dvě vrstvy nadýchaného kynutého těsta jsme totiž promazali pudinkovo-smetanovou náplní a vrchní vrstvu tvoří speciální karamelizovaná krustička ze sekaných mandlí.
Sníte o Vánocích bílých, Vánocích, jaké z dětství znáte, kde zněly zvon- ky saní a každé přání se v ten den splnilo vám? Stejnou vánoční pís- ničku nemůžeme dostat z hlavy ani my. Proto je tu pro vás samozřejmě i naše každoroční klasika – Perníkové caffè latte. To je klasické latte s perníkovým sirupem, dozdobe- né šlehačkou a malým perníčkem. Protože se u něj krásně vánočně rozjímá!
Je horká, je sametová, má bohatou chuť. Prostě zimní klasika. V zimě dokáže vyloudit slastný úsměv víc než tabulka čokolády. Mluvíme o horké čokoládě. Čokoláda obecně motivuje mozek k uvolňování endorfinů, které navozují pocity klidu a uvolnění, horká čokoláda navíc prokazatelně zahřívá tělo.
 
Znáte profiterolky? To jsou ty nebezpečně lahodné kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkovo-vanilkovým krémem, které se rozplývají na jazyku jedna báseň. 

A teď si představte vánoční dortík upečený z tenkých vrstviček těsta, které ani nepostřehnete, proložený třešňovým pyré. A to ještě není všechno. Dostáváme se totiž zpátky k profiterolkám. Ty leží ukryté ve vrstvě šlehačky nahoře, jsou potažené čokoládou a posypané plátky mandlí. 
 
Máte nebo nemáte rádi Vánoce? Když pomineme touhu odletět do teplých krajin, existuje celá řada způsobů, jak si vánoční čas zpříjemnit. Můžete psát s dětmi dopisy Ježíškovi, vyrazit na vánoční koncert, péct cukroví s dobrým svařeným vínem v ruce, vymýšlet vánoční dekorace, užívat si procházky vánočně vyzdobeným městem a počítat vánoční světýlka, navštěvovat staré známé... 

Pokud se vám zdá, že v tomto výčtu něco chybí, máte pravdu. Je to káva. Vždycky totiž existuje způsob, jak dobrou kávu do nabitého vánočního času dostat. Káva vám to vrátí zpět. Stojí za to se zastavit a vychutnat si šálek.

Ve vánočním čase se člověk totiž snadno vystresuje, nemá na nic čas, a přitom by se tak rád oddával pravé sváteční atmosféře. Máme pro vás tři kávová zastavení, která aspoň na chvilku pohladí a uklidní, že je všechno tak, jak má být.
 
Fronty v obchodech jsou nesnesitelné, lidé pospíchají víc než obvykle a vrážejí do sebe, teplý úsměv je nedostatkové zboží? Dejte si Irish style caffè latte. 
 
Co je malé, to je hezké. A v případě naší Kokosové makronky také nebývale chutné a delikátní. Křupavé na povrchu, vláčné uvnitř – strouhaný kokos, vaječné bílky, cukr a trocha cukrářského umění a kouzel. Přesně tak, jak to má být a jak jste na to každé Vánoce zvyklí.
 
Snídejte podle ročních období. Jedli tak naši předkové, to samé doporučuje i tradiční čínská medicína.

Stejně jako se mění roční období, mění se totiž i stravovací potřeby našeho organismu. Vyplatí se jim naslouchat. Zvlášť v přechodových obdobích, jako je právě podzim, kdy jsme více náchylní k nemocem. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/costacoff/html/templates/costa/html/com_k2/blog/category.php on line 253

Novinky emailem?

Získejte novinky a informace o dění v našich kavárnách

Costa ve světě

Šálek kávy si můžete vychutnat i v těchto 30 zemích:

Costa na webu

Sledujte nás