Sladká letní novinka Letní ovocný koláč Lehký, křehký a plný ovoce – takový je náš nový Letní ovocný koláč, který rozšířil nabídku zákusků ke kávě. Jeho základem je lahodné máslové křehké těsto, které je plněné jogurtovo-pudinkovým krémem a broskvovou náplní. Pokrytý je lesním ovocem – borůvkami, ostružinami, rybízem a malinami, dále želé glazurou a ozdobený je sekanými lískovými oříšky. Jeho výrazná ovocná chuť se krásně snoubí jak s vaší oblíbenou horkou kávou, tak s letními ledovými kávovými nápoji. Ochutnejte ho – nebudete litovat.
Není letní úlet, jako letní úlet. V tomto případě se nebavíme o vzplanutí vášní ani o filmu či knize. Řeč je o kávovém drinku z rukou baristů Costa Coffee. Ruku na srdce, spojit kávu a pomerančový džus je úlet. A protože je tento drink ledově vychlazený, kdy jindy ho pít než v létě. Tak asi přišel tento nápoj ke svému jménu. Káva a pomerančový džus jdou překvapivě k sobě a výsledek je více než dobrý. Tyhle dvě chutě se rozhodně nebijí. Základem je dvojité espresso, vychlazené přes kostky ledu a kvalitní 100% pomerančový džus. Přes kostky ledu se do sklenice nalije džus, který poté barista zalije vychlazeným espressem. Vrstvy by se neměly úplně promíchat a při troše fantazie uvidíte i západ slunce. Kdo si objedná jeden „letní úlet“?
V parných letních dnech je frappé ledovou vzpruhou. Pokud si jej navíc objednáte s kávou, pak i potřebným nakopnutím. Na výběr máte hned tři variace.
Frappé čokoláda a brownie
Všichni milovníci čokolády vědí, jak dopadne čokoládová tabulka v létě. Stane se z ní spíše omáčka. Nejlepší čokoláda v létě je proto vychlazená. Přesně tohle splňuje frappé čokoláda a brownie. Obsahuje čerstvé mléko, čokoládovo-karamelovou omáčku, čokoládový a vanilkový prášek. Připravuje se v šejkru s rozdrceným ledem, servíruje se na ledu se šlehačkou a brownie drobenkou.
Frappé slaný karamel
Taky jste si zamilovali slaný karamel? Sladký, ale přitom díky špetce soli lehce štiplavý. Prostě dokonalý. Ani tato chuť nesmí chybět v nabídce frappé. Podává se na ledu, se šlehačkou a posypky z karamelových perliček.
Třetím do počtu je frappé jahoda a kokos, které potěší i vegany. Baristé ho připravují z kokosového nápoje místo klasického mléka. Dochucen je kokosovým sirupem a jahodovým pyré. Na vrchu je pak rostlinná šlehačka.
Nenechte si ujít frappé z limitované edice, která chutnají skvěle s kávou i bez ní.
Ovocné, meruňkové nebo nugátové? K ranní kávě se hodí všechny! Zastavte se u nás na snídani a dopřejte si ke kávě ještě sladké povzbuzení. Naše mini koblížky si můžete libovolně nakombinovat.
Koblížek s nugátem obsahuje čokoládovo-lískooříškovou náplň, v kob- lížku s meruňkovou náplní najdete meruňkové pyré a náš ovocný koblížek ukrývá ovocnou směs složenou z malinového, rybízového a jahodového pyré. Všechny jsou lahodně měkké, sladké tak akorát a zkrátka k nakousnutí.
Ranní nabídka je vám k dispozici každý den do 11 hodin. Navíc k zakou- pené kávě jsou koblížky za zvýhodněnou cenu.
Je libo černou kávu, ale přeci jen s trochu něčeho sladkého? Zkuste naše ledové americano s vanilkou, které je navíc na celý květen a červen za skvělou cenu!
Kombinace kávy s tonikem není ničím neobvyklým, tento nápoj se těší stále větší oblibě, zvlášť tehdy, když potřebujete pořádně „nakopnout“. V Costa Coffee ho připravujeme následovně: naplníme sklenici ledem, zalijeme vychlazeným tonikem a pak opatrně přes lžičku přilijeme espresso. Pomalé přilévání kávy přes lžičku zajistí efekt oddělení obou nápojů – čirý tonic dole, černá káva nahoře. Je jen na vás, jestli si je promícháte. Do espressa tonic patří ještě plátek citronu. Jeho chuť je hořká, nic vám však nebrání v tom, osladit si ho, nebo vám do něj na přání přidáme sirup dle výběru. Aktuálně máme v nabídce Espresso tonic a Espresso tonic s příchutí Bitter Rose – to kdybyste si chtěli svou kávu ozvláštnit tonikem kombinujícím hořkost a příchuť květů růže. Vaší chuti ani fantazii se zkrátka meze nekladou. Kde se vzalo espresso tonic Legenda praví, že se tento nápoj zrodil ve Švédsku. Krátce nato si získal fanoušky po celém světě a stal se hvězdou Instagramu. Espresso tonic je totiž zároveň uměleckým dílem, na nějž je radost pohledět, a tak se s ním lidé rádi fotí a své fotky sdílejí na sociálních sítích.
Vláčný, nadýchaný, šťavnatý. Takový je náš mramorový koláč s višněmi. Pokrytý je jogurtovým krémem, posypaný višněmi a jeho každé sousto se rozplývá na jazyku. Na jeho přípravě jsme si dali obzvlášť záležet. Díky mramorování (střídání světlého a kakaového piškotového těsta) koláč nejen úžasně chutná, ale také krásně vypadá. Ozdobený je plátky mandlí, skořicí a dekoračním cukrem. Na višních jsme nešetřili, tvoří až dvacet sedm procent složení, a použili jsme jen ty sladké, proto se nemusíte obávat trpké chuti, ale ani se do nich s chutí zakousnout – samozřejmě jsou vypeckované! S naší kávou mu to docela sluší, co myslíte?
Veganské iced caffè latte 3x jinak
Základem je espresso a rostlinná alternativa mléka - vybírat můžete hned ze tří druhů a to z ovesného, kokosového a mandlového nápoje. Všechny tři ledové kávy jsou pak spárovány s vybranými sirupy.
Iced latte ovesné s karamelovým sirupem – ovesný nápoj, nejoblíbenější rostlinná alternativa mléka, v kombinaci s karamelovým sirupem tvoří studený kávový nápoj sladký tak akorát.
Iced latte kokosové – kombinace kokosového nápoje a kokosového sirupu. Může být káva ještě víc kokosová? Asi nemůže. Tato káva si najde své příznivce pro svoji svěžest.
Iced latte mandlové – kombinace mandlového nápoje a mandlového sirupu. Pokud máte rádi marcipán, tak pak je tato varianta přesně pro vás. Příjemné sladké tóny nápoje i sirupu vyvážené kávou a ledem do sebe zapadnou jako poslední dílek z puzzle.
Veganská iced latte připravují baristé v Costa Coffee tak, že v šejkru smíchají espresso s kostkami ledu, vzniklou ledovou tříšť přelijí do sklenice rostlinné alternativy mléka s ledem a vše ochutí sirupem. Na přání vám navrch přidají šlehačku. Šlehačka může být rovněž veganská – vyrobená z čočkové bílkoviny, rostlinných olejů a rostlinné smetany.
Věděli jste, že obsah kofeinu v kávě není ovlivněn její teplotou – i ledová káva má stejně povzbuzující účinky.
Víte, jaký je rozdíl mezi klasickou ledovou kávou a cold brew? U klasické ledové kávy prochází voda varem a následně se ochlazuje. U cold brew se voda nevaří vůbec, ale namletá kávová zrna se louhují ve studené vodě po dobu více než dvaceti hodin. Pokud se domníváte, že káva, která se nevaří, je slabší, jste na omylu. Cold brew má naopak vyšší obsah kofeinu, ale také nižší aciditu - kyselost. Zastudena připravované cold brew má jemnější a sladší chuť než horká káva. V Costa Coffee můžete vybírat hned ze tří variant této opravdu studené kávy.
Cold brew klasické – představuje čistou chuť kávy na ledu.
Cold brew s mléčnou pěnou – ta zjemní jinak poměrně silní nápoj. Tato varianta potěší všechny, kteří si jinak rádi dávají cappuccino.
Cold brew mango – ledová káva s mangovým pyré. Exotická ovocná chuť, která v kombinaci s kávou nabudí tělo a osvěží mysl.
Jsou dezerty, které si dáte jen jednou za čas. A pak jsou takové, které mů- žete jíst každý den. A právě mezi ně patří klasika mezi sladkými chlebíčky – citronovo-makový chléb z třeného těsta. Pokud si navíc dáte do 11 hodin svou oblíbenou kávu, dostanete k ní pořádný kousek za zvýhodněnou cenu.
Třené těsto je jedním z nejběžnějších těst pro domácí pečení. Nešlehá se, ale míchá čili tře. Při pečení také nevyběhne jako jiná těsta. Nabude asi jen o třetinu až polovinu svého objemu zasyrova. Proto působí poměrně hutně, zato se krásně krájí a je vláčné a lehounké.
Citron a mák
Celosvětově oblíbená chuťová kombinace. Narazíte na ni v Praze i třeba v Buenos Aires. Díky přidané citronové šťávě je chuť tohoto chlebíčku výrazná a svěží. Chléb je přitom příjemně sladký a při kousání vám bude mezi zuby krásně praskat český modrý mák.