Jmenuje se Malinový flat white s růžovým pepřem a dáte si ho na celém světě pouze v gastroprovozovnách společnosti Lagardere Travel Retail. Tento nápoj vytvořila totiž naše baristka Naďa Krejčíčková a vyhrála s ním v celosvětové soutěži Lagardere Foodservice Championship 2019.

Naďa excelovala nejen s letním ledovým nápojem, byla nejlepší i s nápojem teplým. Svůj talent Naďa rozhodně nezapře. Vyhrála soutěž Costa Barista roku 2018 a její neotřelý drink uchvátil letos porotce soutěže Lagardere Foodservice Championship 2019 v Paříži natolik, že ho ocenili prvním místem jako nejlepší.

Chybí vám léto? Čerstvé plody ze zahrádky, které stačí utrhnout a mlsat? Máme tu pro vás něco, co vašemu nostalgickému rozpoložení zabrnká na tu správnou strunu. Náš křehký malinový dort.

Maliny jsou symbolem léta a ve spojení s naším křehkým máslovým těstem a vrstvičkou jogurtovopudinkového krému je to hotová letní chuťová symfonie. Na malinách jsme opravdu nešetřili. Je to lehké a sladké tak akorát. 

A je to tady – příležitost ochutnat prémiovou kávu z Etiopie byste si neměli nechat ujít. Je to událost podzimu! Kromě už tradiční kávy Mocha Italia najdete v našich kavárnách po omezenou dobu i jednodruhovou arabiku s názvem 100% arabika z Etiopie. 

Nabídka etiopské arabiky je omezená. Ochutnejte radši hned

Etiopie prostě chutná jinak. Je výraznější. A my víme, že vám chutnat bude a že se brzy vyprodá. Na rozdíl od Mochy Italia, kterou Costa Coffee nabízí tradičně, je tato káva 100% jednodruhová a 100% pouze z Etiopie. Jedná se o arabiku s distinktivní chutí, na kterou jen tak nezapomenete. Její vysoká komplexní kyselost s citronovými tóny a květinovým nebo ovocným aroma s nádechem meruněk a medu je neopakovatelná.

My víme. Vy víte. Všichni vědí. Croissant je prostě snídaňová klasika. Co když ale máte chuť na něco odlehčenějšího a zároveň se svého croissantu nedokážete tak úplně vzdát? Nemusíte se trápit dlouho. Je tu totiž náš Dánský koláček s meruňkou. Dánové to vymysleli chytře.

Naše hebké máslové plundrové těsto (tolik podobné tomu croissantovému), které tak krásně lístkuje, jsme tentokrát stočili do hnízdečka. To jsme vyplnili jemným vanilkovým krémem a navrch usadili meruňku. Hladkost krému v kombinaci s jemnou nakyslostí meruňky dokáže chuťové pohárky pěkně pohladit. A ruku na srdce – takové pohlazení potřebujeme po ránu všichni. Proto jsme každý koláček ještě posypali kousíčky čokolády.

Už víte, co mají Dánové na svých plundrových koláčcích tak rádi? Posnídejte u nás do 11 hodin Dánský koláček s meruňkou a kávou dle svého výběru za zvýhodněnou dopolední cenu.
 
Nechystáte se do Portugalska? Přijďte do Costy!
Pokud se vám sbíhají sliny, ale v nejbližší době se nechystáte do Portugalska, nasajte podmanivou atmosféru této země s naším Pastel de nata, košíčkem plněným krémem z mléka, vaječných žloutků,  cukrua skořice. Směs se krátce povaří a když zhoustne, nalije se do připraveného základu z listového těsta a vše se upeče. 
 
Pastel de nata ve snídaňové nabídce 
V Costa Coffee se nyní můžete nasnídat jako praví Portugalci, navíc výhodně. V ranní nabídce, která platí každý den do 11.00 hodin, na vás čeká Pastel de nata s kávou podle vašeho výběru za zvýhodněnou dopolední cenu.
 
Cold brew je stálicí naší letní nabídky. A s „máčenou“ ledovou kávou přicházíme i letos. Příprava je snadná. Středně namletou 100% kolumbijskou kávu v papírovém filtru vložíme do velké nádoby s vodou a necháváme louhovat celých dvacet hodin. Poté ji odfiltrujeme, silný koncentrát vychladíme a na přání dochutíme. Oproti klasicky připravené kávě má Cold brew nižší aciditu a vyšší obsah kofeinu, což se projevuje jemnější a sladší chutí.  
 
Čisté nebo s chutí ovoce?

Pokud dáváte přednost čisté chuti kávy, objednejte si Cold brew pouze s ledem, případně doplněné mlékem. Příznivci ochucených kávových nápojů si jistě pochutnají na Jahodovém cold brew. Barista smísí v shakeru kávu s jahodovým pyré a ledem, přelije ji přes led a podává ozdobenou kousky sušených jahod. Podobně připravujeme další ovocnou variantu, Maracujové cold brew. Vychlazenou kávu s maracujovým sirupem vám naservírujeme s plátkem citronu. 
 
Máte chuť na chutný a zdravý dezert, který by zároveň splnil zadání „bezlepkový“? Život bez lepku již není tak náročný jako dříve, přesto takové pátrání vyžaduje trochu úsilí. Dobrá zpráva je, že v Costě uspějete! Ať už jste celiaci, nebo si jen chcete od lepku odpočinout, jistě oceníte náš Meruňkovo-limetový řez, který vyniká svěží chutí a bohatou porcí ovoce. Základem je bezlepkový piškot, bohatě ozdobený půlkami šťavnatých meruněk, dýňovými semínky a tenkými plátky mandlí, zalitý citronovo-limetovým želé. 
 
Frost, to je jinovatka, námraza, mrazík. Frostino, to je příjemně chladivý dotek na jazyku, který osvěží tělo a mysl uondané horkem v ulicích. Zakotvěte na chvíli na ledovém ostrůvku v Costa Coffee. Dejte si Frostino. 
 
Co je základem kávového Frostina? Správně, espresso! Barista přelije šálek čerstvé kávy do kelímku, doplní ho ledem a studeným mlékem. Poté vše přelije do mixéru a dodá Frostinu trochou vanilkové báze typicky jemnou smetanovou chuť. A teď už je na vás, jakou příchuť si zvolíte. Frostino rozmixované dohladka s omáčkou ze slaného karamelu se podává s kopečkem šlehačky a křupavými karamelovými kousky. Pokud vás toto spojení nalákalo, objednejte si Frostino slaný karamel. Nebo si dopřejete raději Frostino čokoláda s oříškem, do kterého přidáváme čokoládovou omáčku a zdobíme navrchu šlehačkou a kakaovou posypkou? Nemáte chuť na kávu? Nevadí. Frostino jahoda, připravené ze studeného mléka a jahodového pyré se šlehačkou a kousky sušených jahod, je skvělá volba pro letní bezkofeinové osvěžení. 
 
Tak se nám otepluje. Chtělo by to něco osvěžujícího, lahodného a přitom povzbuzujícího, abychom překonali dozvuky jarní únavy. Ledová káva je skvělá volba. A Cold brew možná ještě o jednu kostičku ledu lepší. Tak do toho!   

Když sepřipravuje Cold brew, neprochází káva kávovarem ani se nezalévá horkou vodou. Cold brew je totiž káva máčená. Místo rozpouštění v horké vodě hraje hlavní roli dlouhá doba louhování. Jak probíhá příprava Cold brew v Costa Coffee? Středně namletou 100% kolumbijskou kávu v papírovém filtru vložíme do velké nádoby s vodou a necháváme louhovat celých dvacet hodin. Poté ji odfiltrujeme, silný koncentrát vychladíme a případně dochutíme. Myslíte si, že nepoznáte rozdíl v chuti oproti klasicky připravené kávě? Určitě poznáte. Cold brew má nižší aciditu a vyšší obsah kofeinu, což se projevuje na jemnější a sladší chuti.  
 
Je libo jahody, marakuju nebo „ryzí“ chuť kávy?
Pro milovníky čisté chuti podáváme Cold brew pouze s ledem, na přání jej můžeme samozřejmě doplnit mlékem. Pokud fandíte ochuceným kávovým nápojům, pak si jistě pochutnáte na Jahodovém cold brew. Kávu smísíme v shakeru s jahodovým pyré a ledem, přelijeme ji přes led a podáváme ozdobenou kousky sušených jahod. Chuťově zajímavé je také Marakujové cold brew. Připravujeme ho stejně jako jahodovou variantu. Nápoj smísíme v shakeru s marakujovým sirupem a servírujeme s plátkem citronu. 
 
Honí vás mlsná, ale zrovna včera jste se rozhodli hubnout do plavek? Dejte si ke kávě něco malého, co se vlastně ani nepočítá. Ideální volba jsou naše minicheesecaky tří příchutí: borůvka, meruňka nebo čokoláda s višní. Základ všech tvoří sušenková drť a krém z tvarohového sýra a bílého jogurtu. Krém v meruňkovém a borůvkovém cheesecaku je doplněný o ovoce, čokoládový cheesecake o 51% hořkou čokoládu a kompotované višně. Vyzkoušejte během jara všechny tři! 
 
 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/costacoff/html/templates/costa/html/com_k2/blog/category.php on line 253

Novinky emailem?

Získejte novinky a informace o dění v našich kavárnách

Costa ve světě

Šálek kávy si můžete vychutnat i v těchto 30 zemích:

Costa na webu

Sledujte nás