Pro toho, kdo nutně nelpí na vánočních tradicích, ale potrpí si zkrátka na to nejlepší, máme letos horkou novinku. Inspirovala se horskými štíty švýcarských Alp. Právě ty mají totiž připomínat trojúhelníky slavné švýcarské čokolády Toblerone. Toblerone caffè latte je latte zalité kvalitní horkou čokoládou s karamelovou omáčkou a medovým sirupem. Zdobí ho šlehačka a nepřijdete ani o mini čokoládku Toblerone. Pro členy Costa Coffee Clubu je navíc s 50% slevou. Stačí si stáhnout voucher. Platnost voucheru je od 11. do 30. listopadu.
Tak jako každý rok vám višňujeme šťastné čokoládové svátky. Tato lehce dekadentní a delikátní lahůdka dokáže poplést nejen jazyk, ale i hlavu. Hladká sametová chuť čokolády každopádně pohladí chuťové pohárky a řízná chuť višní dá energii do šedivých zimních dní. Ať už si dáte tuto krásku zdobenou višňovou omáčkou a červenými čokoládovými hoblinkami nebo jinou z nabídky horkých čokolád, bude to, jako byste si omotali teplou šálu kolem krku.
Kolik exotických surovin je třeba na rafinované sladké pokušení? Žádná. Luxusní pocit na jazyku vykouzlí i bílkový krém, domácí malinová marmeláda a nadýchaná malinová šlehačka. Své o tom vědí vídeňští cukráři, kteří s malinovým „Kardinalschnitte“ přišli jako první. Všechny velké věci jsou jednoduché! Tato nadýchaná lahoda bude nejlíp chutnat s pořádně černým espressem.
Spojení kávy a karamelu fungovalo vždycky. Sladkost mléka a karamelového sirupu skvěle doplňuje silnou a výraznou chuť kávové směsi Mocha Italia a vzniká lahodný, lehce dekadentní nápoj. Doplnili jsme navíc trochu oříškového sirupu, aby byla chuť Vánoc ještě výraznější. Jeho přípravu nešidíme: jedna až tři dávky kávy podle velikosti nápoje našlehané mléko, karamelový sirup, oříškový sirup a čepice šlehačky ozdobená zlatavou posypkou. Rozzáří váš den. S takovou výbavou se zimy nemusíte bát
Perníkové caffè latte Perníčky dnes už neodmyslitelně patří k tradici českých Vánoc. Původně se perníku říkalo peprník, protože jeho hlavním ochucovadlem byl pepř. Postupně se ale recept měnil a do perníku se začala přidávat i další koření. Koření bylo tehdy drahé, a tak byl perník symbolem bohatství. Ani na našem osvědčeném Perníkovém caffè latte jsme nijak nešetřili. Jeden až tři shoty espressa podle velikosti nápoje lijeme do našlehaného mléka a zakápneme sirupem s příchutí perníku. Celé umělecké dílo hlídá ze šlehačkového kopečku malý perníkový panáček.
Vyřešte dnešní oběd nebo svačinu. Dejte si svou oblíbenou kávu v primo velikosti za výhodnou cenu a k ní jedno ze dvou meníček.
Menu s louhovaným preclíkem se šunkou a sýrem
Louhované pečivo má intenzivnější chuť než bílé a má taky zlatavější barvu. My jsme se zamilovali do louhovaného preclíku, který jsme také dali do základu tohoto odlehčeného menu. Promazali jsme ho pomazánkovým máslem, proložili šunkou, sýrem a zeleným salátem. K tomu vám ještě naservírujeme Jablečný chléb s karamelem nebo balený nápoj podle vašeho výběru.
Menu s lososovým bagelem
Spojení chuti lososa a bagelu namazaného smetanovým sýrem se v gastronomii zkrátka „našlo“. My jsme tuto osvědčenou lahodnou kombinaci doplnili okurkou. K tomu si vyberte Jablečný chléb s karamelem nebo balený nápoj a můžete si začít pochutnávat.
Crème brûlée, to je francouzský dezert ze smetany, vaječných žloutků a vanilkového lusku pokrytý křupavým karamelem. Dezert, ve kterém je smetana a vanilka, ostatně ani špatně chutnat nemůže. A teď si představte, jak bude asi chutnat cappuccino se sirupem Crème brûlée, posypané čokoládou. Výčitky svědomí rozhodně mít nemusíte. Jeho pitím totiž přispíváte do nadace Costa Foundation.
Někdy se honíme po celém světě, a přitom máme to nejlepší doma. Mák je superpotravina, která u nás roste běžně. Mák má nesrovnatelně víc vápníku než sýr nebo mléko, obsahuje také například hořčík nebo vitamin E. Dokáže zklid- ňovat, zlepšuje spánek, zpoma- luje stárnutí a působí blahodárně na pleť a vlasy. Česko bývá navíc dokonce v pěstování potravinář- ského máku označováno za su- pervelmoc. V Costa Coffee si na něm pochutnáte v pěkně silné vrstvě s máslovou drobenkou navrch. Dejte si kousek Makovce s dro- benkou a svou oblíbenou kávu. Dobrou chuť!
Bylinné čaje umí tělu skvěle pomoct, když to potřebuje nejvíc. Důležitá je správná kombinace směsi a čerstvé bylinky. Díky tomu bude mít čaj sílu a výrazné aroma.
Aromatea Immunity - šalvěj, máta a oregano. Čaj ze tří bylinek, který se vyplatí zařadit do pitného režimu. Zrovna na podzim byste měli věnova přirozené obranyschopnosti organismu hodně pozornosti. Tato směs dá tělu vše, co v boji proti nachlazení a chřipkám potřebuje.
Aromatea Relax - tymián, meduňka a majoránka. Voňavější čaj nenajdete. Ne nadarmo se tymiánu říká dobromysl. Opojná vůně bylinek vás příjemně zrelaxuje a uvolní. Zároveň prohřeje a bude hotovým balzámem na duši.
Pro ty, kdo se ještě nechtějí rozloučit s létem, ale už vyhlížejí barevný podzim, je tu Javorové caffè latte s oříšky od Costa Coffee. Kávový nápoj dostal jméno po javorovém sirupu v kávě. Ten svou jemnou, ale sladkou chuti v souhře s oříškovými tóny výborně doplňuje kávovou směs Mocha Italia. Ke kávové siestě si dopřejte i porci domácí šlehačky se sladkým posypem. Ten je z mixu barevných sušenek a při troše představivosti se dá přirovnat k podzimnímu listí. Nemůžete nebo nechcete kravské mléko? Do Javorového caffè latte s oříškem vyzkoušejte mandlový nápoj, který se s ním chuťově doplňuje nejlépe. Mandlový nápoj obsahuje velké množství vitaminů a minerálů. Skvěle pomáhá při překyselení organismu. Neobsahuje sóju.