Jak vycházejí z kávové typologie příznivci kávy typu Caffè Latte? Rádi prý pomáhají druhým, ale často přitom zanedbávají sami sebe. Vzali jsme to v potaz a vyšperkovali jsme Caffè Latte tak, aby s ním byli spokojení i ti největší požitkáři, kteří na sebe nikdy nezapomínají.

Sametový nápoj připravený z espressa a mléka našlehaného do mikropěny jsme doplnili sirupem s příchutí čokoládových brownies, navrch jsme posadili kopeček kávové šlehačky, kterou si připravujeme sami z espressa z kávové směsi Mocha Italia a smetany.

Dezert a mrkev? Že to nejde dohromady? Jde, a dokonce báječně. Mrkvový dort je populární především v Británii, kde patří mezi nejprodávanější druhy dezertů. První zaznamenaný recept ale pochází ze švýcarské kuchařské knihy z první poloviny 19. století.

Sladká mrkev se jako náhražka drahých sladidel používala již ve středověku. Během druhé světové války ji britská vláda doporučovala spolu s jinými ingrediencemi a šířila mezi obyvatele úsporné recepty, kromě jiných i recept na mrkvový dort. Jeho obliba se šířila, během šedesátých a sedmdesátých let se stal hitem i ve Spojených státech.

Můžete se setkat s různými variantami tohoto dezertu. Korpus může být uprostřed naplněný krémem ze sýru nebo je pouze potažený vrstvou krému na povrchu. Ve Švýcarsku zdobí mrkvový dort, kterému se podle mrkve říká Rüeblitorte, malé marcipánové mrkvičky. V žádném případě ale nesmí chybět hrozinky, skořice a samozřejmě mrkev.

Náš mrkvový dort obsahuje téměř třicet procent mrkve, která by v našem jídelníčku určitě neměla chybět. Obsahuje cenný antioxidant betakaroten, který se v těle přeměňuje na vitamín A, tolik prospěšný našemu zraku, sliznicím, kostem a krvetvorbě. Korpus mrkvového dortu je proložen několika vrstvami smetanového krému z tvarohu a jogurtu, kterým je bohatě potažený i povrch celého dortu. Díky vysokému obsahu mrkve a krému je zákusek krásně vláčný.

Věděli jste, že vaše oblíbená káva může prozradit mnohé o vaší osobnosti? S tímto poznatkem přišli psychologové z University of California v Los Angeles, kteří tvrdí, že osoby vykazující podobné rysy, mají rády stejné typy kávy.

Ráno vás pošle na zahrádku natrhat ovoce a dopoledne už voní z kuchyně koláč. Babičky nic neošidí. Také letní ovocný košíček je zákusek, jak má být. Jemný světlý piškot se smetanovým krémem doplněný ovocnou šťávou. Navrch bohatá vrstva směsi třešní, višní, malin, borůvek, ostružin a červeného rybízu. Vyrobený šikovnýma cukrářskýma rukama, zasazený do papírového košíčku. Zavzpomínejte si nad ovocným zákuskem na bezstarostná léta, kdy prázdniny trvaly celé dva měsíce.

Když vám na stole zavoní káva a máslový croissant s jahodovou náplní, zapomenete, že vás o pár hodin později čeká nepříjemná schůzka, složitá zkouška nebo hora nádobí. Prostě se zakousnete do křupavého těsta, vychutnáte si pyré z jahod a dlouze se napijete oblíbené kávy.

Pro ještě bezstarostnější rána vám přinášíme snídani do 11.00 za zvýhodněnou cenu. Snídaňová nabídka se vztahuje na jahodový croissant k jakékoliv kávě podle vašeho výběru.

Maliny a ostružiny. Už jste si někdy udělali průzkum, které plody jsou mezi vašimi přáteli oblíbenější? Lehce natrpklé temné ostružiny nebo sladké tóny rubínově červených malin? S ovocným coolerem z ostružin a malin můžete mít obojí. Zchlaďte se v přívalu ovocných chutí. Na dno se propijete dřív, než se stačí ledová tříšť rozpustit v paprscích letního slunce.

Něco mezi zmrzlinovým dezertem a ledovým nápojem. Mnoho příchutí, mnoho způsobů, jak se do něj ponořit. Jahodovu sezónu oslavujeme speciálním Strawberry Cheesecake Frostinem, které přináší chuť jahodového cheesecaku, vanilky a bílé čokolády. Coffee Frostino nabízí lahodnou chuť kávy s mlékem. Ledový kávový nápoj, připravený z vychlazeného espressa, čerstvého mléka a rozmixovaného ledu, si můžete vychutnat s příchutí vanilky, karamelu nebo Mocha.

Také se vám stává, že dostanete během dne chuť na něco sladkého na zub? Naše nové cheesecakové dezerty jsou pro mlsání jako stvořené. Každý Cheesecake je s maximální péčí ručně vyrobený, a to u nás v České republice.

Už jste někdy viděli, jak obratně zacházejí naši baristé se šejkrem? Že ne? Pak si dejte některý z našich ledových kávových nápojů. Šejkrování trvá kratší dobu než předchozí způsob přípravy v mixéru, a je tak šetrnější ke cremě espressa. Protřepáním dosáhne barista během pěti vteřin podobně krémové konzistence jako u teplé verze nápojů. Vychutnejte si ledové kávy v rytmu letního šejkrování!

Twisty z křupavého máslového těsta jsou v Costě vyhledávaným zákuskem ke kávě v rámci výhodné ranní nabídky, a proto stále přicházíme s novými variacemi. Na maliny si ještě chvilku počkáme, ale malinovým twistem se na ně můžeme navnadit. Dejte si ho až do 11.00 hodin za speciální cenu ke své oblíbené kávě a přivolejte si tak pocit lehce nakyslé šťavnaté maliny na jazyku.

Novinky emailom?

Získejte novinky a informace o dění v našich kavárnnách

Costa ve světě

Šálek kávy si můžete vychutnat i v těchto 30 zemích:

Costa na webu

Sledujte nás