Cesta za cirkulárními kavárnami
V pražské kavárně v ulici Italská se snažíme být co nejvíce udržitelní. Pomáhá nám k tomu následujících 8 bodů:

Ekologie a udržitelnost je synonymum pro dnešní dobu. Tento styl života může podporovat opravdu každý a nepotřebuje k tomu ani zahradu. Příkladem městské udržitelnosti je řetězec kaváren Costa Coffee. Kromě recyklovaného nábytku ve svých kavárnách nabízí již řadu let svým zákazníkům i lógr jako hnojivo. Navíc spolupracuje s pekárnou Zemankou, která ze sedliny peče kávové sušenky.Novinkou a dalším krokem k udržitelnosti je elektrický kompostér GreenGood na pobočce Italská v Praze. V něm se zužitkuje veškerý bioodpad, který kavárna vyprodukuje. Nádoba je umístěna v zázemí, v souladu se všemi zásadami na hygienu. Za pouhých 24 hodin dokáže zpracovat až 5 kg bioodpadu na úrodný kompost. Ten je pak, stejně jako kávová sedlina, k dispozici zákazníkům ve speciálních stojanech.
Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik odpadu můžete zužitkovat a využít v další prospěch, aniž by musel nevyužitý skončit v koši? Costa Coffee ano, proto už kompost nemusíte chodit kupovat do hobby marketu, stačí jedna návštěva Costa Coffee. Kruh se uzavřel.